0239 612453 0239 401347
întreabă
Specialistul

Profilaxie

Profilaxia

Principala cauza a cariilor dentare şi a proceselor inflamatoare parodontale este placa dentară.

Există numeroase metode de curăţare a dinţilor, utilizate de către pacienţi. Cu toate acestea, periajul obisnuit, de obicei, nu este suficient pentru eliminarea completă a plăcei din zonele de retenţie (locuri greu accesibile).

Igienizare profesională efectuată de către un specialist asigură o indepartare completa a plăcii dentare.

În clinica stomatologică "Estet Dent" in acest scop este folosit un aparat magnitostructiv cu ultrasunet Cavitron JET SPS tehnology, conceput special pentru indepărtarea plăcii moi şi pigmentate, pietrei dentare şi lustruirea  dinţilor, combinând ultrasunetul şi metoda de sablare. După îndepărtarea depunerilor dentare dinţii sunt lustruiti şi prelucrati cu preparate fluorizate. La sfîrşitul procedurii medicul-igienist vă va povesti despre mijloacele de igienă orală individuală şi normele de utilizare a acestora.

Igiena orală profesională ar trebui să fie efectuată la copii, adolescenţi şi adulţi strict individual şi la intervaluri regulate, cel puţin de două ori pe an.

Profilaxia Profilaxia Profilaxia

Durata intervalului între vizite depinde de starea igienică a cavităţii bucale, intensitatea cariei dentare, gingivitei, parodontitei, gradului de erupţie a dinţilor la copii.

Efectuarea igienizarii profesionale este o condiţie prealabilă pentru examinarea planificată a cavităţii bucale, deoarece calitatea diagnosticului dentar creşte semnificativ în cazul în care suprafaţa dintelui este curăţată şi uscată.

Igienizarea profesională regulată contribuie la depistarea afectiunilor dentare (carie, parodontita, etc), precum şi la prevenire a acestora.

În plus, cavitatea bucală curată şi sănătoasă este o condiţie esenţială pentru efectuarea unui tratament calitativ şi complex: plombare estetică, microprotezare, albire de dinţi, tratamentul chirurgical parodontal, implantare, tratamentul ortodontic.

În clinica stomatologică "Estet Dent" tratamentul este efectuat de către medici calificaţi.


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Estet Dent" din Braila, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.