0239 612453 0239 401347
întreabă
Specialistul

Tehnologii

Implantul

Имплант

Dinţi sănătoşi - nu este doar o parte integrantă de calitate a vieţii şi a activităţii sociale a omului, dar şi o parte de sănătatea lui. Din păcate, în ciuda progreselor semnificative în domeniul stomatologiei moderne, mulţi oameni sunt lipsiţi de unul, cîţiva, şi, uneori, de toţi dinţi lor la vârste diferite.

Noile tehnologii, dezvoltate rapid în ultimii ani, care deja mult timp sunt folosite in clinica stomatologică "Estet Dent" (Chişinau, Moldova), au asigurat un progres în protezare. O astfel de direcţie tehnologică este implantare, care permite protezare eficientă fără pregătirea dinţilor şi evitarea protezelor detaşabile, chiar şi la lipsa completă a dinţilor.

Tehnica de implantare are un număr de avantaje semnificative faţă de metodele tradiţionale de protezare şi permite pacienţilor să obţină o proteză care nu poate fi deosebită după aspectul estetic de dinţii lor proprii.

Proteza detaşabilă pe implanturi mult mai bine se păstrează şi funcţionează mai bine în comparaţie cu protezele detaşabile obişnuite. Ea are frontiere mult mai mice, prin urmare, este mult mai uşor să te obişnuieşti cu ea, şi aproape nu se simte în cavitatea bucală ca un obiect străin.

Acest fapt oferă pacienţilor mai multă încredere în ei însuşi, perfecţionează eficienţa procesului de masticaţie, ceea ce duce la îmbunătăţirea tractului gastro-intestinal, şi ca rezultat la însănătoşirea organismului.

Introducerea implantului în os opreşte resorbţia osului în zona dintelui lipsit. Osul, lipsit de presiunea funcţională, rapid se atrofiaza (ofeleşte). Introducerea implantului permite încărcarea osului şi, prin urmare, păstrarea lui.

Nivelul modern de dezvoltare a stomatologiei permite în unele cazuri, implantare imediată după înlăturarea dinţilor, şi practic confecţionare imediată a coroanelor pentru ei.