Implantologie

Implantologie

Ce sunt implanturile dentare ?

Implanturile dentare reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati printr-un implant dentar sau prin mai multe implanturi dentare recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil.

Ce reprezinta un implant dentar?

Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa. Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

Cine sunt candidatii la implanturi dentare?

Inserarea unui implant dentar este recomandata pacientilor de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar.

Implantul dentar este contraindicat la persoanele cu osteoporoza,care folosesc tratamente cu bifosfonati si alte preparate care pot duce la necroza maxilarelor,pacientii cu diabet zaharat tratat cu insulina injectabila.

Beneficii :

  • Cea mai buna alternativa la dintii naturali
  • Este durabil (peste 10 ani)
  • Zambet estetic si natural
  • Pastreaza forma naturala a fetei
  • Nu afecteaza capacitatea de a vorbi
  • Exclude aparitia cariilor
  • Protejeaza dintii sanatosi
  • Permit consumul tuturor alimentelor