Protetica dentara

Protetica dentara

Protetica dentara se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare. Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila.

Lucrările protetice efectuate in clinica Estet Dent:

Coroane si punti dentare din acrilat,lucrarii protetice din portelan,incrustatii,fatete ceramice,lucrari pe implanturi dentare ,proteze acrilice si schiletate cu fixare atit pe dinti cat si pe implant.

Coroane si punti din acrilat-confectionate din rasini  acrilice si se folosesc in general pentru o perioada scurta de timp ca tratament provizoriu.

Coroane si punti metalice – sunt confectionate din aliaje metalice precum cobalt-crom,se folosesc in general in zona laterala.

Coroane si punti metalo-ceramice– sunt confectionate din aliaje metalice placate cu ceramica.Sunt cele mai des utilizate deoarece sunt fizionomice si au pret accesibil.

Coroane si punti din zirconiu –sunt confectionate din oxid de zirconiu si sunt placate cu ceramica ,sau mai pot fi in totalitate din zirconiu.Spre deosebire de cele metalo-ceramice sunt mai estetice deoarece sunt de culoare alba si prin interior.

De curind in Romania acest tip de lucrarii cisliga teren in fata lucrarilor clasice metalo ceramice (din portelan)datorita avantajelor estetice de neegalat ,practic zironiu devine cel mai estetic pentru ceramica avind modul de reflexie a luminii apropia de cel al unui dinte natural.

Beneficile de zirconiu sunt determinate de proprietatile lui :este combatibil cu tesuturile bucale fiind bioinert ceea ce duce la eliminarea aparitiei unei reactii alergice.

Scade riscul afectarii pulpei dentare,datorita indepartarii minime de substanta dentara si a conductibilitatii termice scazute.

Nu este coroziv in mediu bucal,este materialul care retine cel mai putin placa dentara si are o rezistenta mecanica crascuta de unde rezulta lucrarii cu durabilitate indelungata.

Sunt foarte precise datorita modului de realizare prin tehnologia cad-cam (frezare) (computer assisted design manufacturring).

Rezultatele excelente atat estetic cat si functional obtinute cu lucrarile ceramice pe suport de zirconiu fac ca acestea sa fie solutia cea mai recomandata in tratamentele protetice restaurative.

 Coroane integral ceramice –sunt confectionate doar din ceramica presata,se folosesc in general in zona frontala deoarece sunt cele mai estetice.

Fatete Dentare –reprezinta o piesa ceramica ,folosite in general in zona frontala(dintilor din fata )pentru inbunatatirea estetici dentare.

Spre deosebire de albire care modifica doar nuanta dintilor ,fatetele reprezinta o modalitate perfecta de a rezolva probleme de forma ,marime sau pozitia ale dintilor ,avind o grosime foarte redusa necesita slefuirea unei cantitati foarte mici de dinte ,deobicei in limitele smaltului sau chiar pot fi aplicate fata a fi nevoie de o slefuire a dintelui.